Met wie ga je de wandelreis in Marokko maken?

Van kinds af aan ben ik het liefst buiten. Liefst in een “buiten” met bergen en/of bossen en dan zo ongerept mogelijk. Bergen en bossen hebben een grote aantrekkingskracht op mij. Ik voel me er thuis, ik voel me er vrij en wegens het ontbreken van allerlei prikkels heb ik meer contact met mezelf. De stilte en de vrije ruimte in de ongerepte natuur hebben op mij als mens met een gevoelig zenuwstelsel een grote kalmerende invloed.

Wonend in een wereldstad heb ik weinig natuur om me heen en moet ik erop uit om “buiten” te zijn. Ik maak er al jaren een wekelijks feestje van als ik mijn oppashond ga ophalen om samen in een natuurgebied de hele dag te wandelen.

Bewegen is voor mij net zo belangrijk als buiten zijn. Ik heb er zelfs mijn beroep van gemaakt in de vorm van danspedagoge, later als danstherapeute.

Daarnaast heb ik altijd een sport of andere bewegingsvorm beoefend. Ik heb jaren Iyengar yoga gedaan en daarna ben ik fanatiek gaan sportklimmen.
Nu ben ik 2 tot 3 keer in de sportschool te vinden. Niet helemaal een grote hobby wel belangrijk. Want tja, als begeleider in mijn wandelreizen wil ik zelf ook fit blijven.
Als meditatiemoment sluit ik de dag af met een yoga nidra sessie.

Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling ben ik een aantal jaren geleden aan een intens proces begonnen dat tot op de dag van vandaag mijn leven beïnvloedt. Na jaren van ploeteren met mentale lastigheden zoals angst, schuld en schaamte kwam ik op het spoor van een voor mij effectieve manier van het onderzoeken van de last van trauma’s.

Het best omschrijf ik dit als één grote bewustwordingsreis. Ik ben mijn acties en reacties gaan begrijpen, het was noodzakelijk om te rouwen en later om een begin te maken met mezelf serieus te nemen, mijn gevoel te vertrouwen en zacht voor mezelf te zijn.
Zo begreep ik pas later waarom ik me thuis voel in de stille natuur met minder en andere prikkels; waar ik me terug kan trekken in mijn eigen bubbel.

Ben ik hoog sensitief of "gewoon" sensitief? Eigenlijk boeit het me niet. Belangrijker is dat ik me bewust ben van wat zich binnen in mij afspeelt. Alleen dan kan ik zo goed mogelijk afstemmen op mijn behoeften en zorg dragen voor mezelf.

 

 

Lia | Ontspannen Wandelreizen
Buiten
Bergen
Bos
Bewegen

Aandacht, tijd en ruimte voor jezelf

In 2008 ben ik op een organische manier met Ontspannen Wandelreizen gestart. Aanleiding om naar Marokko te gaan was het lezen van een boek van wereldfietser Frank van Rijn: "Door Sahara en Sahel". De beschrijving van het oversteken van de Hoge Atlas in Marokko boeide me mateloos.

Tijdens mijn eerste wandeltrektocht leerde ik de Berber begeleider Hossaine kennen. De vrijheid, het imposante landschap, de tijdloosheid en de werkelijke stilte...... ik voelde me zo op mijn gemak in die ongerepte- en imposante natuur. Het weg zijn van de drukte, mijn agenda, de klok en altijd maar keuzes maken. Toen we voor de vierde keer samen op pad waren kwamen we gezeten op een rots op het idee om meer mensen kennis te laten nemen van deze unieke beleving.

Wandelen in verstilling is het allesomvattende thema in iedere reis. Het verwijst naar de stilte in het landschap gecombineerd met onze unieke aanpak die uitnodigen om aandacht, tijd en ruimte voor jezelf te creëeren.

Mijn rol tijdens de wandelreis is drieledig. Als facilitator zorg ik voor alle randvoorwaarden zoals veiligheid, het contact met de Berber begeleiders en fungeer ik als tolk in de communicatie tussen deelnemers en begeleiders. Vanaf Schiphol ben ik de reisleider en eenmaal in Marokko ben ik zowel de gastvrouw als medewandelaar.

En dan nu eens kennismaken? Ga hiervoor naar de contactpagina.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je kunt je altijd uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.