Zelfzorg wandelretraite

Naast onze ‘geleide’ Ontspannen Wandelreizen, bieden wij ook zelfzorg wandelreizen aan.

Wat bedoelen wij met een zelfzorg wandelretraite?

In onze wandelreizen is het wandelen één van de middelen om je optimaal te kunnen focussen op jezelf. In combinatie met regelmatige stiltes, de imposante bergwereld, privacy, onthaasten en de zorgzame praktische begeleiding van de meereizende Berbers creëren we een sfeer waarin  jouw “zijn”  centraal staat.

Er kunnen diverse redenen zijn waarom je daar behoefte aan hebt. Een heel praktische reden is dat het in je dagelijks leven niet goed te realiseren is om jezelf ongestoord aandacht en tijd te geven. Omdat je druk bent met van alles en nog wat zodat je nooit aan jezelf toekomt.

Sommige deelnemers weten precies met welke intentie ze willen deelnemen, anderen hebben dit veel minder helder en zijn nieuwsgierig naar wat ze tegen komen.  En ook als je “alleen” maar de wens hebt om je voor een korte tijd terug te trekken uit de dagelijkse hectiek en je te omringen met stilte en ongerepte natuur ben je van harte welkom. Het is allemaal goed.

In tegenstelling tot een retraite met een coach die zowel op individuele basis als op groepsbasis begeleidt ben je in deze wandelretraite volkomen vrij om op jouw eigen wijze invulling te geven aan datgene wat voor jou belangrijk is.

Ontspannen wandelreizen faciliteert uitsluitend alles wat je nodig hebt aan praktische ondersteuning om je zelfzorg te verdiepen. In deze reis ben jij je persoonlijke (bege)leider.

Heel bewust houdt Ontspannen Wandelreizen de groepen super klein. We wandelen iedere dag van bivak naar bivak o.b.v. de wandelbegeleider. Juist in een kleine groep kun je genoeg afstand van elkaar nemen om daadwerkelijk je eigen persoonlijke ruimte en stilte te creëren tijdens het wandelen.

Natuurlijk zijn er ook momenten dat we samen zijn. We zijn naast individuen ook een kleine groep van sociale mensen die op een ontspannen manier met elkaar op pad zijn, verbinding met elkaar maken en plezier met elkaar beleven.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je kunt je altijd uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven