Waarom ik faciliteer

Waarom ik faciliteer.
Faciliteren betekent “mogelijk maken, voorwaarden scheppend aanbieden, vergemakkelijken, voorzieningen beschikbaar stellen.

Dit woord past bij mij omdat het ruimte open laat om op eigen wijze op onderzoek uit te gaan. Omdat het appelleert aan de intelligentie van het lichaam als geheel, aan haar ritme, aan haar diepste verlangens, aan haar authentieke waarnemingen en aan haar GRENZEN.

Dit in tegenstelling tot allerlei (persoonlijke)ontwikkelingstrajecten die je van alles beloven, die je vertellen dat het leven maakbaar is als je hun traject volgt. Zij scheppen verwachtingen die lang niet altijd mogelijk blijken te zijn.
Dan ben je teleurgesteld en mogelijk denk je dan dat jij het niet goed gedaan hebt.

De wandelreizen die ik aanbied in Marokko hebben allemaal het thema ”aandacht, tijd en ruimte voor jezelf”. Om te onderzoeken wat er speelt in je leven, om het bewustzijn uit te nodigen, om je eigen wijsheid te horen en te voelen. Wat je zult ervaren kan ik je niet zeggen. Het hangt helemaal af van wie jij op dat moment bent, met respect voor dat wat er is. Nieuwsgierigheid is hierin het sleutelwoord.

Ben je nieuwsgierig genoeg om met jezelf op pad te gaan?
En ben je bereid om de verantwoording te dragen voor het resultaat?

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je kunt je altijd uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven