Verlangens

Het is sinds de start van Ontspannen Wandelreizen in 2008 nog nooit voorgekomen dat er in een jaar geen enkele wandelreis plaats vond in Marokko. Dit jaar maakt daarop een uitzondering. In mijn vorige nieuwsbrief was ik gematigd positief over het maken van nieuwe plannen maar helaas kon de geplande wandeltrektocht in oktober niet doorgaan.
En ja, ik mis Marokko. Iedere keer als ik in Rotterdam op de markt loop ruik ik de typische Marokkaanse kruiden en vang ik flarden op van het Tashelhiyt, de Berber taal die mijn vaste begeleiders spreken.

Ik mis de opwinding van het op reis gaan en het weerzien met de begeleiders. Het kennismaken met nieuwe gasten en hen wegwijs maken in de Marokkaanse cultuur. Het imposante berglandschap, de eenvoud van het kamperen, de totale stilte, die intense sterrenhemel. De afwezigheid van een agenda en social media en het wandelen in een natuurlijke omgeving, afwisselend omhoog en omlaag, over zand paadjes, door struikgewas, stromende riviertjes en spectaculaire gorges. En iedere dag ontbijten in een zon overgoten landschap.
Mijn wens is heel simpel: in 2021 weer onbezorgd de bergen intrekken met een kleine groep geïnteresseerden. Met dat beeld voor ogen heb ik de eerste twee wandelreizen voor 2021 op mijn website gezet. Zoals elk jaar zal de eerste wandeltrektocht in eind maart/begin april zijn en de tweede in mei. Bekijk de voorlopige agenda. Natuurlijk helemaal afhankelijk van de situatie. Vanzelfsprekend hou ik je op de hoogte.

Over een ander soort verlangen schreef ik ook al in mijn vorige nieuwsbrief, alhoewel niet in directe bewoordingen.
Ik ben de wandelreizen gestart vanuit mijn eigen ervaring dat wandelen een fijn middel is om uit mijn hoofd te komen. De zwaarte van allerlei gedachten verdwijnt naar de achtergrond zodat het lijf ontspant. Er ontstaat ruimte om de aandacht te verleggen naar de binnenwereld. Mogelijk dat het lijf al diverse signalen heeft uitgezonden om aandacht te vragen voor datgene dat buiten het bewustzijn blijft. In ieder geval was dat lange tijd in mijn leven van toepassing. Tegelijkertijd sluimerde er een groot verlangen in mij om de relatie met mezelf te verhelderen, te erkennen en zachtheid en zelfwaardering toe te laten. Ik heb gehoor gegeven aan dat verlangen waardoor mijn bewustwordings proces meer is gaan stromen.

Ik merk dat ik het lastig blijf vinden om in woorden uit te drukken wat mijn reizen te bieden hebben. Ben jij nieuwsgierig naar wat er speelt in je binnenwereld en wil je hier meer tijd, ruimte en aandacht voor vrij maken? Dan is de kans groot dat het wandelen en de praktische – en natuurlijke elementen een mooie manier zijn om op eigen wijze en in je eigen tempo je innerlijke wereld te onderzoeken.

Sinds juni 2020 ben ik gestart met het schrijven van blogs waarin ik vertel over wat ik tegenkom in het maken van contact met ongekende delen in mezelf.
Misschien herken je iets, misschien roept het vragen op, misschien raakt het je, misschien gebeurt er iets onvoorspelbaars, misschien word je geïnspireerd, misschien………?!

Nieuwe wandelmogelijkheden

Ook nu kunnen we samen op pad gaan. Een één op één wandeling waarin je je kunt uit spreken over wat je bezighoudt en wat dat voor jou betekent. Of het kan een prettige gelegenheid zijn om kennis te maken. Ik heb het benoemd als “intentie wandeling”.

Heb je vragen, wil je iets delen of een afspraak maken? Via de contactpagina kun je me bereiken.

Tot slot wens ik je gezondheid en opgewektheid voor de komende winterperiode.

Hartelijke groet,
Lia.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je kunt je altijd uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven