Verbinding, wat is dat?

Kan ik het kopen, kan ik het leren, hoe krijg ik dat voor elkaar en wat levert het me eigenlijk op?
Zo lang heb ik met deze vragen rond gelopen. Op een onbewust niveau sprak het me aan. Dat had alles te maken met mijn diepe overtuiging dat er iets mis was met mij, dat ik een slecht mens was die “beter” moest worden.
Mijn vader merkte weleens op dat ik altijd zo diep aan het graven was. Daarmee bedoelde hij dat ik me op jonge leeftijd al bezig hield met levensvragen.
Op een totaal onverwacht moment in mijn leven heeft deze levenshouding geresulteerd in een doodsangst. Een angst die onverenigbaar met het leven was.

Ik ben nu vele jaren verder en kan (in ieder geval) voor mezelf enkele antwoorden geven. Nee, ik kan het niet kopen, noch met mijn hoofd leren, noch fixen. Belangrijker nog is dat het idee dat ik een “beter” mens moet worden langzaam naar de achtergrond verschuift.

Ik ben ervan overtuigd dat mijn nieuwsgierigheid en mijn ontwaakte verlangens mijn redding zijn geweest. Waar wil ik dat MIJN leven over gaat?
Die vraag kan ik inmiddels beantwoorden. Voor mij is dat het proces van – en hier wordt het lastig om wat ik bedoel in woorden te omschrijven – in mijn EIGEN beleving met mezelf zijn. Mijn eigenheid herkennen en erkennen…..zonder voorwaarden. Dit laatste, het gaat echt stapje voor stapje!
En wat het me oplevert? Ik word aardiger voor mezelf, zachter, ben sneller tevreden met mezelf, hecht meer waarde aan mijn EIGEN goedkeuring. Ik voel meer Lia. Bovendien ben ik me meer bewust van mijn houding naar de buitenwereld en kan ik dit zonodig bijstellen.

Dit bewustwordingsproces – want dat is het – komt niemand zomaar aanwaaien. In het meest ongewenste geval zet het leven je stil. Je ontwikkelt fysieke- en of psychische klachten die bedoeld zijn als signalen. “Hé, doe eens rustig aan, heb aandacht hiervoor, neem meer tijd en ruimte om te horen, te zien, te ontdekken en vooral te voelen.

Zijn jouw signalen nog niet zo duidelijk, neem je ze wel serieus en wil je het niet zover laten komen dat je grenzen helemaal bereikt zijn?

Kom dan in beweging, letterlijk en figuurlijk. Ga mee op een  wandeltrektocht in schitterend Marokko en laat je verrassen en verwonderen.

Geef jezelf het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven: AANDACHT, TIJD EN RUIMTE VOOR JEZELF.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je kunt je altijd uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven