Terugblik op de wandelretraite in de Rozen Vallei

Terugblik op de wandelretraite in de Rozen Vallei, mei 2023

Ogenschijnlijk leek het een gewone wandeltrektocht. Een kleine groep deelnemers die begeleid door drie Berbers een week lang een wandeltocht maken in een schitterend berglandschap. Iedere dag aankomen in het volgende bivak en daar een eenvoudig kamp opslaan. Back to basic, zoals vroeger de nomaden rondtrokken.

Toch was deze wandelreis anders wegens de extra begeleiding van Colinda Mans, coach persoonlijke ontwikkeling en zelfontdekking.

De feedback van de deelnemers over hun ervaringen betreft het coaching gedeelte:

“Ik vond het heel fijn dat Colinda deel uitmaakte van de reis. Zij zorgde voor diepgang in een ontspannen sfeer. De gesprekken werden niet zwaar en bewustwording van eigen gedrag werd licht besproken. De thema’s die Colinda gebruikte waren mooie instappers naar een goed gesprek”.

“Ik vond het fijn dat er bewuste aandacht was voor aandacht naar binnen. Daar het een thema was, kreeg het voor mij ook de aandacht. En kon ik er niet bij weg. Het maakte deel uit van de reis en dat heeft mij geholpen.

“Back to basic! En hoe fijn dat is. Problemen die ik thuis ervaar, die geen problemen zijn. Alles is relatief. Mijn innerlijk kind weer mogen voelen waar ik heel blij van word. Dat geeft me vertrouwen bij keuzes”.

“Ik werd me ervan bewust dat ik nu echt voor mezelf mocht kiezen en ik de zorg verlener in mezelf ook eens terug mocht fluiten dus echt met mezelf bezig te zijn en dat alles er mocht zijn. Het heeft me een diepe rust gegeven, met het accepteren van mijn ongeschreven wijsheid. En hulp te vragen waar ik dat nodig heb”.

“Er mocht nog meer stilte zijn!”

Als facilitator ben ik heel blij met de complimenten rondom de organisatie en de samenwerking met mijn vaste team van Berbers. Hun grote toewijding is in alle reizen de basis. En die klopt als een bus. Lees maar.

“Ik heb de reis als fijn en gedragen ervaren en zeker door de mannen”.

“Ik heb veel respect voor de manier waarop Lia het contact met de drie mannen heeft opgebouwd. Zowel de mannen als wij vrouwen konden volledig onszelf zijn. En dat zonder dat we elkaars taal spraken. Er is zoiets als een vertrouwensrelatie die woorden overstijgt”.

“Ik vond de organisatie prima. Ook de afstemming met Hossaine en de andere mannen! Mooi dat er zoveel vertrouwen uitstraalde van jullie allen”.

Alle reden om volgend jaar opnieuw een wandelretraite aan te bieden met dezelfde begeleiders. En met wat Colinda en ik geleerd hebben in deze reis.

 

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je kunt je altijd uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven