Terug in Marokko

Na 2,5 jaar was het weer mogelijk om te wandelen in Marokko.

Het was fijn om het team van Berber begeleiders weer te zien en na de begroeting gingen we over tot de orde van de dag alsof die lange tijd er nooit tussen had gezeten. Dat is het voordeel als je al zo lang met elkaar samenwerkt. Toch waren er wel degelijk veranderingen ten opzichte van de periode voor het corona gedoe.

Eerst iets anders dat me opviel en dat was de warmte. Niet eerder was het half mei al behoorlijk warm. Ook de Marokkanen spraken erover. Wellicht zal ik in de toekomst daar meer rekening mee moeten houden betreft het samenstellen van de agenda.
Dan was er sprake van de zogenoemde noodsituatie die nog steeds in Marokko gold. Mondkapjes plicht, vaccinatie bewijzen, afstand houden e.d. Tot mijn verrassing werd in de vliegtuigen en op de vliegvelden hier soepel mee om gegaan. En in Ouarzazate heb ik niets meer van de handhaving gemerkt.
Wel zijn in de stad veel restaurantjes verdwenen. Mijn favoriete eethuis “La Halte” was vervangen door een kledingwinkel. Ook is de toeristen stroom nog niet op hetzelfde niveau als voor corona. En ook in Marokko zijn de prijzen van o.a. voedsel en benzine gestegen.

Voor een foto impressie van de mei reis in de Rozen Vallei en het M’Goun gebied ga je naar https://www.ontspannenwandelreizen.com/ervaringen

September reis

De volgende wandeltrektocht in september ( 9 sept. t/m 20 sept.) is nieuw in het programma.
In deze reis die begint in Ouarzazate lopen we door de Rozen Vallei en maken we een transverse naar de Bouguemez Vallei in de Hoge Atlas. De tocht eindigt met een transfer naar Marrakesh.
Er zijn inmiddels enkele definitieve aanmeldingen.

Het vluchtschema voor deze reis is aangepast.
De heenvlucht wordt uitgevoerd door Royal Air Maroc en is altijd hetzelfde:
Amsterdam naar Casablanca-overstaptijd in Casablanca-binnenlandse vlucht van Casablanca naar Ouarzazate.
De terugvlucht vertrekt vanuit Marrakesh met Transavia of een gelijkwaardige maatschappij.

Interesse?

Heb je interesse in de reis meld je dan aan via het contact formulier. Daarna neem ik telefonisch contact met je op.

Oktober reis

De reisdata van de oktober reis in het Saghro gebergte zijn inmiddels ook bekend, 30 sept. t/m 9 okt. 2022. Dit is de laatste wandeltrektocht in 2022.
Ook hiervoor kun je je aanmelden.

Een mooie zomertijd gewenst en hartelijke groet,
Lia.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je kunt je altijd uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven