Spectaculaire wandelreis in de Hoge Atlas

De hectiek van Marrakech versus de stille bergwereld van de Hoge Atlas.
Combineer cultuur en natuur in deze spectaculaire wandeltrektocht.

Ja, het zal warm zijn bij aankomst in Marrakech. Je bent dan ook aangekomen in een Noord Afrikaans land.

De uitvalsbasis van de wandelreis is het sfeervolle riad Aicha van Loek Hofstede, gelegen in een wereld erfgoed buurt. Alle kamers hebben airco en zelfs kun je een duik nemen in het kleine zwembad of je laten verwennen in de hammam.
Op de derde dag na een uitgebreid ontbijt op het terras vertrekken we richting Azilal, een groot bergdorp midden in de Hoge Atlas. Halverwege de rit is te merken dat we stijgen. Het wordt koeler en de vegetatie verandert. Na de lunch rijden we nog een stukje door naar het dorpje Ait-Mhammed waar de wandelbegeleider instapt en ons de weg wijst naar de plek waar we de muildieren met hun begeleiders ontmoeten.

Op het moment dat we uitstappen en het gemotoriseerde vervoer achter ons te laten worden we omsloten door de stilte van de imposante bergwereld. Hier begint het wandelavontuur. Het valt op dat het hier echt koeler is, we zijn dan ook inmiddels bijna 1800 m. gestegen.
Na een relatief korte wandeling komen we aan bij het eerste bivak. Het is altijd een belevenis om voor de eerste keer te kamperen midden in de wildernis. Voelt het in het begin allemaal nog onwennig, je zult in de daarop volgende dagen merken dat je zonder je te hoeven inspannen in een ritme komt dat prettig voelt.

Iedere dag zoekt Hossaine, de wandelbegeleider weer een nieuwe prachtige wandelroute die leidt naar het volgende bivak. Ik kan van te voren nooit precies voorspellen wat we tegenkomen. Wat ik wel kan zeggen is dat de natuur in deze regio spectaculair is. Veel groen, weidse uitzichten, watervallen en indrukwekkende bergen.

Uiteindelijk moeten we deze oase van rust weer verlaten om terug te keren naar Marrakech. Je kunt je niet goed voor bereiden op het contrast tussen de stad en de bergen maar op het moment dat je uitstapt op het kleine pleintje wil je het liefst rechtsomkeert maken, terug de bergen in.

Het zit er bijna op. Schoon gespoeld, uitgerust en gebruind gaan we nog een keer de medina in om te genieten van het kleurig schouwspel, de muziek en de lekkere hapjes.

Een wandelreis waarin cultuur en natuur samen komen. Ga je mee?

Prijs p.p. €776,00 exclusief vliegtickets Amsterdam-Marrakech

Data 23 augustus tot 3 september.

Minimaal 5 personen

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je kunt je altijd uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven