Plannen

Ja, er kunnen weer plannen gemaakt worden, weliswaar met een slag om de arm want er is geen mens die kan voorspellen hoe de wereld zich ontwikkelt. Het feit dat ik weer voorzichtig plannen kan maken stemt me in ieder geval wel optimistisch.

En over plannen gesproken. Sinds mijn nieuwsbrief van december 2019 waarin ik vertelde over de veranderingen die ik wilde doorvoeren hebben er verschuivingen in mijn bewustzijn plaats gevonden. De stilte en de afwezigheid van de druk rondom marketing en klantenwerving n.a.v. de lockdown zorgden voor tijd en ruimte in mijn leven. Ik kan niet onder woorden brengen hoe het gebeurde, wel wat er gebeurde. De kwetsbare thema’s in mijn leven kwamen intens voelbaar tot leven, zozeer dat het echt geen optie was om ze uit de weg te gaan. Dit werd nog duidelijker toen ik wegens een blessure een aantal weken niet kon lopen en ik nog meer aan huis gekluisterd was. Bewust heb ik de keuze gemaakt om de rust en de stilte toe te laten omdat ik inmiddels wel weet dat ik maar beter kan luisteren naar mijn lichaamssignalen. De boodschap die ik hoorde was: “ Lia, gebruik de stilte, de tijd en de ruimte om het contact met je innerlijke wereld te verdiepen”.

Het kan niet anders dan dat de dynamiek die ik in mijn leven ervaar ook tot uitdrukking komt in mijn wandelreizen. Mijn groeiend bewustzijn verheldert mijn eigenheid en mijn missie. Dat is dan ook de reden dat ik besloten heb om alle wandeltochten inhoudelijk zelf te blijven begeleiden, samen met het vaste team Berbers in Marokko dat voor alle praktische zaken zorgdraagt.
Daar maak ik één uitzondering op. De samenwerking met Els Peeters, psychotherapeut en outdoor coach, voelt als een goed passende handschoen en dit is wederzijds. De samenwerking heeft als meerwaarde dat we diepgaander vanuit een thema kunnen werken en behalve individueel contact ook gebruik kunnen maken van de groepsdynamiek.
Ben je nieuwsgierig naar dit wandelavontuur? Op deze pagina vind je alle info.

Nieuwe content.
Mijn missie heeft alles te maken met mijn eigen kwetsbaarheden en de worsteling daarmee. De schroom om daarover te vertellen is enigszins op de achtergrond geraakt, ik voel me meer comfortabel met mezelf. Vanuit die nieuwe ervaring heb ik nu de behoefte om op een meer persoonlijke manier contact te maken via mijn website. De lezer krijgt een beter beeld van wie ik ben en ziet wellicht aanknopingspunten die inspireren en bijdragen aan het formuleren van een intentie.
Het voelt bevrijdend om na zoveel jaren ontkenning een persoonlijk blog te schrijven.

Tot slot nog enige reisinformatie.
Voorlopig ligt de focus op de wandeltrektocht in het Saghro gebergte van 2 oktober tot 11 oktober. Deze wandelreis gaat gegarandeerd door als het vliegverkeer tussen Nederland en Marokko hersteld is.
Je kunt een gratis voorlopige reservering maken voor deze wandelreis. Zo vis je niet achter het net en je wordt automatisch op de hoogte gehouden van de reisstatus. Oh ja, wegens de bijzondere omstandigheden krijg je 10% korting cadeau én een extra wandeldag voor deze reis.

In de agenda voor 2021 staan voorlopig twee wandeltrektochten gepland. De reisgegevens zijn nog niet volledig.
Het lijkt misschien ietwat voorbarig om nu al met 2021 bezig te zijn. Alleen al plannen maken zorgt voor nieuwe energie en enthousiasme.

Een optimistische groet,
Lia Smits.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je kunt je altijd uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven