Op reis met je verlangen

De deelnemers vann Ontspannen Wandelreizen hebben allemaal een bepaalde reden om op stap te gaan in de bergen van Marokko. Voor de één is die reden duidelijker dan voor de ander.
Het doel van Ontspannen Wandelreizen is het faciliteren van een wandelevenement dat op een natuurlijke- en praktische manier voorziet in de juiste omstandigheden om met volle aandacht bij jezelf, voor jezelf en in jezelf aanwezig te zijn. Iedereen heeft de vrijheid om dit op eigen wijze te doen. Er zijn geen regels van toepassing net zo min als een strategie, theorie e.a.

In de reacties van deelnemers gaat het onder andere over het ervaren van nieuwe ongekende gevoelens en gedachten. Op de één of andere manier wordt het bewustzijn tijdens de trektocht gestimuleerd om opening van zaken te geven. Om te verhelderen wat lange tijd niet ervaren kon worden.

Bewustwording is niet iets dat je kunt sturen en/of waar je controle over hebt. Wel weet ik uit eigen ervaring dat een diep verlangen de inspiratiebron kan zijn om op onderzoek uit te gaan. Om vragen aan jezelf te stellen zoals: “ kan ik mijn verlangen voelen, formuleren, in beeld brengen en waar komt dit verlangen vandaan? Wat mist er in mijn leven en wat vind ik daarvan”?

Het is heel natuurlijk om verwachtingen te hebben als je op reis gaat. De mogelijkheid om teleurgesteld te worden is dan aanwezig. In die zin is deelname aan een wandeltrektocht een echt avontuur, niet alleen in letterlijke zin, juist ook in de mate waarin je het avontuur met jezelf aangaat. En dit avontuur beperkt zich niet tot de 10 dagen dat je op pad bent. Je kunt ervan uitgaan dat waar je aandacht aan hebt besteed en ervaren hebt, bewust én onbewust, zal doorwerken als je weer in je eigen omgeving bent.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je kunt je altijd uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven