Ongestoord wandelen en ontspannen

Offline

Sinds de start in 2008 richt Ontspannen Wandelreizen zich op een specifieke doelgroep. Ons concept is bedoeld voor mensen die een grote behoefte hebben om ongestoord te kunnen wandelen en ontspannen. Om datgene aandacht te geven wat om aandacht vraagt. Om de ruis in het druk bezette hoofd tot bedaren te brengen.

De imposante bergwereld in Marokko is een uitgelezen plek om dit te bewerkstelligen. De dagelijkse prikkels worden verruild voor de stille ongerepte natuur met andere geuren en kleuren en met een andere tijdsbeleving. De afwezigheid van verkeer, winkels, terrasjes, enfin, al die verleidingen die zich overal aan ons opdringen. En toch miste er iets. In de communicatie op mijn site werd niet helemaal duidelijk dat onder die prikkels ook alle digitale activiteiten vallen. Ik heb daar een tijdje over na gedacht en heb het besluit genomen dat vanaf nu alle wandelreizen offline zijn, bedoeld voor deelnemers die zich hiertoe aangetrokken voelen en bewust kiezen voor deze aanpak. Ik beken eerlijk dat ik het spannend vind om deze aanpassing door te voeren. De doelgroep wordt op deze manier nog specifieker en dan is het afwachten of er voldoende belangstelling is. Anderzijds verkies ik kwaliteit boven kwantiteit. Daar voel ik me goed bij en ik ga ervan uit dat dit ook geldt voor de deelnemers.

Overigens is er in die ontspannen sfeer die we met elkaar creëren ook ruimte om het gezellig te maken en om met elkaar te lachen. Een deelnemer liet zich eens ontvallen: “ik zal de gezelligheid met elkaar missen als ik straks weer alleen ben”.

Op pad met je eigen groep

Naast de groepsreizen biedt OW de service om met je zelf gekozen groep op pad te gaan. Je kiest zelf de reisdata en je favoriete wandelgebied en in overleg ontwerpen we jouw unieke wandeltrektocht. Belangrijk is wel dat alle deelnemers zich conformeren aan het concept van Ontspannen Wandelreizen.

Als je vijf maanden vooruit reserveert met minimaal 4 personen ontvangt iedere deelnemer 10% korting op de totale reissom.

Wandeltrektochten in het najaar 2019

Er staan nog twee wandeltrektochten op het programma.

In september de wandeltrektocht door de waterrijke Rozen Vallei en M’Goun regio. Een groene wandeling langs en door smalle riviertjes, kleine akkers en dorpjes met lemen huizen. Onderweg rijp fruit zo voor het plukken. Ronduit spectaculair zijn de wandelingen door de verschillende gorges (kloven) met aan weerszijden steile rotswanden.

Wandeltrektocht voor (wandel) coaches en trainers

Het wandelseizoen van 2019 wordt afgesloten met een wandeltrektocht in het ruige Saghro gebergte speciaal voor (wandel)coaches en trainers.
Een wandelreis met vakgenoten waarin je achteruit kunt leunen omdat je je rol als coach/trainer even naast je neer legt. Waarin je je aandacht op jezelf kunt richten, precies zoals jij het wilt. Het programma is uiterst eenvoudig, wandelen, eten, slapen, lezen, luieren en wat je er zelf aan toe wilt voegen. Alles in een onthaastende sfeer, in een imposant berglandschap met op de achtergrond de voortreffelijke verzorging van de lokale begeleiders.

Ik wens je mooie zomertijd en graag tot ziens in Marokko,
Lia Smits.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je kunt je altijd uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven