November is DE maand om je reisprogramma klaar te hebben

In de reiswereld wordt wel gezegd dat november DE maand is om je reisprogramma klaar te hebben en aan te bieden. Sinds het reizen voor veel mensen weer in hun budget past is dit zeker van toepassing. We zijn nu eenmaal een reislustig volkje dat graag plannen maakt om zeker te zijn van onze favoriete vakantiereis.
Omdat de prijzen voor vliegtickets enorm gestegen zijn is het zeer aan te raden om tijdig je tickets te reserveren zodat je favoriete reis ook op dat front aansluit bij je wensen.

Sinds verleden jaar heb ik geëxperimenteerd met het organiseren van wandel(trek) tochten in Europa. Er zijn reizen geweest in Portugal, in Bulgarije en in Macedonië. Tot nu toe komt alleen de standplaats wandelreis in Bulgarije door de ballotage.

Voor 2018 staan voorlopig drie wandelreizen op het programma, waarvan twee in Marokko en één in Bulgarije. Alle reizen zijn gebaseerd op 4 deelnemers. Vanaf minimaal twee deelnemers kan de reis doorgaan met een aanpassing van de reissom.

Dit zijn de wandelreizen:

Wandeltrektocht in het Saghro gebergte in zuid-oost Marokko. 18 maart 2018 tot 29 maart 2018.

Een wandelreis van 12 dagen te beginnen en eindigen in Marrakech. Om in het wandelgebied te komen maak je een spectaculaire rit dwars door de Hoge Atlas met als hoogtepunt de schitterende Tizi-n-Tichka pas.De wandeltrektocht start in El Keela M’Gouna in de Rozen Vallei. Vanaf daar is het een acht daagse trektocht van zuid naar noord door het prachtige ruige berglandschap van het Saghro gebergte. Een tocht waar je vanzelf stil van wordt.

Standplaats wandelreis in Bulgarije. 17 mei 2018 tot 26 mei 2018.

Het piepkleine berg dorpje Dalgi Del in het noorden van Bulgarije is de standplaats van de wandelreis en tevens het uitgangspunt van de wandelingen. Het Nederlandse echtpaar Bernadet en Ruud zijn onze gastvrouw- en heer en onze wandelbegeleiders en dat doen ze goed. Een dag minder zin om te wandelen? Dan ga je lekker je eigen gang in de natuur rondom het dorp. Iets minder uitdagend dan de routes in Marokko en voor degenen die niet houden van kamperen.

Wandeltrektocht in de Rozen vallei en M’Goun gebied. 17 september 2018 tot 26 september 2018.

De Rozen vallei is een vruchtbare strook in de uitlopers van de Hoge Atlas. De snel stromende rivieren die we tegen komen op de route zijn inmiddels voor een groot deel opgedroogd en goed doorwaadbaar. Langs de riviertjes liggen kleine dorpjes en het kan gebeuren dat we spontaan uitgenodigd worden voor de thee. Wil je een indruk krijgen van het dagelijkse Marokkaanse leven dan is dit een prima reiskeuze. Start en einde in Marrakech.

Naast de groepsreizen is het ook mogelijk om een individuele wandelreis te maken. Op maat gemaakt, rekening houdend met wensen.
Neem contact op als je meer wilt weten.

Nu eerst de feestdagen en daarna de winter door. Maak er een mooie tijd van.

Tot ziens in zonnig Marokko
Tot ziens in groen Bulgarije.

Lia Smits.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je kunt je altijd uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven