Nieuwe wandelreizen

Wandelprogramma 2019

In de afgelopen paar jaar heb ik uitstapjes gemaakt naar enkele landen in Europa. Ik heb gemerkt dat ik aldoor aan het vergelijken bleef met de reizen in Marokko. Niet echt handig omdat het een vergelijking is zoals tussen appels en peren. Daarom heb ik besloten om me in 2019 helemaal te focussen op de wandelreizen in Marokko. Dat geeft me duidelijkheid en rust.
Toch blijf ik ook nieuwsgierig naar mogelijkheden in Europa en als er iets interessants op mijn pad komt ga ik dat zeker onderzoeken.
Komend jaar beginnen alle wandelreizen in Ouarzazate. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om via Marrakesh naar Marokko te vliegen.

Nieuwe wandelreizen

In 2019 staan twee nieuwe wandelreizen op het programma.
Nieuw is de wandeltrektocht in juni die voor een deel plaatsvindt in het M’Goun gebied gecombineerd met enkele dagen in De vallei van Ait Bouguemez, ook wel “de Vallei van de gelukkigen” genoemd. Door de geïsoleerde ligging is dit gebied nog weinig aangetast door de moderne wereld en zijn er nog veel traditionele en pittoreske Berber dorpjes. Acht dagen wandelen en kamperen in een adembenemend landschap in het vertrouwde – en bezielende gezelschap van de Marokkaanse begeleiders.

Op een heel andere manier “nieuw” is de wandeltrektocht in april voor een speciale doelgroep. Het decor voor deze wandeltrektocht is het ruige Saghro gebergte in zuid-oost Marokko. Een berggebied waar Ontspannen Wandelreizen al vele kilometers heeft afgelegd.
De officiële tekst voor deze reis is nog in de maak dus daar moet je nog even geduld voor hebben. Wel kan ik je meer vertellen over de doelgroep. Dit zijn mensen wiens leven beheerst wordt door de smartphone, iPhone, de zuigende – en verslavende werking van social media, beeldschermen, Netflix, e.d. Zij ondervinden veel last van dit gedrag en willen hierin verandering brengen. Speciaal voor hen is deze “weg van de waanzin” wandeltrektocht bedoeld waarin het gebruik van de telefoon tot een minimum beperkt wordt.

Heb je nu al het idee dat deze reis bij jou past neem dan nu contact met me op.

Twee klassiekers

Het wandelprogramma van 2019 gaat eind maart begin april van start met een wandeltrektocht in het Saghro gebergte. Zon, warmte, licht, de prikkelende berglucht, de hele dag buiten zijn, ik kan me er nu al op verheugen. Bijzonder is dat deze wandeltrektocht al de status heeft van gegarandeerd vertrek.

In september staat er weer een wandeltrektocht in de Rozen vallei gepland. Voor deze reis zijn nog geen reisdata beschikbaar.

Dan wil ik je nog attenderen op de mogelijkheid om een wandeltrektocht op maat te laten maken. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je zou kiezen voor een wandelarrangement op maat. Ontspannen Wandelreizen komt graag tegemoet aan je wandelwensen.

Ook in 2019 staan de Marokkaanse begeleiders en ik helemaal voor je klaar om er voor te zorgen dat je wandelreis een onvergetelijke ervaring wordt.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je kunt je altijd uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven