Meer verbinding met het leven buiten

Veranderingen

De kortste dag van het jaar ligt achter ons en dat betekent dat we richting het licht gaan. Ik kijk daar altijd enorm naar uit, langer licht betekent voor mij meer bewegingsvrijheid, meer verbinding met het leven buiten waar ik me prettig voel.

Het jaar 2019 is voor mij bepaald niet saai geweest. Grote en kleine gebeurtenissen hebben mijn leven gekleurd en mijn bewustzijn vergroot. Zo ontstond onder meer de vraag hoe ik verder wil met Ontspannen Wandelreizen. Over één van die gebeurtenissen wil ik eerst iets vertellen.

In september was ik aanwezig op de boek presentatie van Loes van Dam. Zij is de auteur van “Held op geitenwollen sokken”, een autobiografisch verhaal over drie burn- outs en hoe zij daar uit is gekomen. Loes was een enthousiaste deelnemer in twee wandelreizen in Marokko. In haar boek heeft ze kort beschreven wat het wandelen voor haar heeft betekend. Verrassend genoeg stelde ze mij de vraag om recensent te zijn. Ik kan je zeggen dat haar verhaal indrukwekkend en herkenbaar is. De lancering was een feestelijke gebeurtenis met Loes als stralend middelpunt.
Op dat feest kwam ik nog een deelnemer van mijn wandelprogramma tegen. Zij vertelde mij dat die reis enorm belangrijk voor haar is geweest omdat gevoelige zaken op zijn plek zijn gevallen. Zij heeft op mijn verzoek hierover een kort relaas geschreven dat ik als blog verwerkt heb op mijn websitepagina https://www.ontspannenwandelreizen.com/weblog/van-wandelpad-naar-levenspad.

Langzamerhand besefte ik dat vooral de vraag zich aandiende “met wie” ik verder wilde. Welke doelgroep doet het meest recht aan het unieke concept van Ontspannen Wandelreizen? En hoe zorg ik ervoor dat die kwaliteit gewaarborgd wordt? En welke rol wil ik mezelf toe bedelen?

Deze vragen hebben ertoe geleid dat ik in 2020 kies voor een andere doelgroep en dat ik ga samenwerken met coaches of trainers die mijn wandelreizen willen inzetten als onderdeel van een coachings- of trainings traject. Mijn intentie is dat de meerwaarde van het concept optimaal benut gaat worden, een wens die ik al een lange tijd koester.
Mijn rol blijft in principe dezelfde; ik ben verantwoordelijk voor de organisatie in Nederland en ben in Marokko de intermediair tussen de gasten en de begeleiders als ook de wandel gastvrouw. De coach/trainer is verantwoordelijk voor de inhoud. In samenspraak kan ik de coach/trainer terzijde staan in de rol van meedenker en reflectant.

De eerste wandelreis in deze nieuwe vorm staat gepland in mei 2020. Hierin werk ik samen met Els Peeters, psychotherapeute, loopbaan – en outdoor coach. We hebben de reis en het thema “Verlangen Voelen Verbinding” zorgvuldig voorbereid en gaan het liefst morgen al op pad.

Er zullen ongetwijfeld nog meer coachings reizen op de agenda komen zoals een coachings wandeltrektocht met Nico Delmeire. Mijn plan is om een gevarieerd programma samen te stellen met verschillende coaches/trainers.

Daarnaast blijft de mogelijkheid bestaan om een wandeltrektocht op maat te laten maken met inachtneming van het concept offline, aandacht voor stilte, privacy, onthaasten en wandelen als middel.

Wil je op hoogte blijven van nieuwe wandelreizen en/of heb je suggesties ? Op de contactpagina kun je je vraag stellen en/of een opmerking plaatsen.

Ik wens je een verrassend 2020.

Warme groet,
Lia Smits.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je kunt je altijd uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven