Het ruige Saghro gebergte

Als een nomade in het ruige Saghro gebergte

Leven als een nomade….De begeleiders van deze reis weten er alles van, want zij zijn geboren en getogen in deze streek. Ze nemen je mee op deze ruige tocht en samen met hen waan je je voor korte tijd als een nomade die hier in harmonie met de natuur leeft…

Het Saghro gebergte ligt in het zuidoosten van Marokko en is uniek qua landschap. Het is samengesteld uit grillig gevormde rotsen met spitse pieken (hoogste top 2712 meter) die scherp aftekenen tegen de blauwe lucht afgewisseld door diepe kloven met aan weerszijden hoog oprijzende rotswanden.

De zwarte kleur verraadt de vulkanische oorsprong van het gesteente. Midden in dit, schijnbaar lege, landschap staan her en der verspreid enorme rotstorens als versteende wachters uit een ver verleden.

Je laveert tussen grote rotsblokken die overal schijnbaar achteloos verspreid liggen met daartussen kleine heldere poeltjes. Je komt langs groene oases met dadelpalmen die de plaatsen waar het bronwater de aarde voedt markeren. De bergflanken variëren van okergele, taupekleurige - en paarse tinten tot het pikzwarte lava gesteente en bieden daarmee een boeiend kleurenspektakel.

In het vroege voorjaar genieten de geiten van het verse groen dat op de berghellingen bloeit om na een paar maanden naar noordelijke gebieden te trekken omdat het hier dan te droog en te warm wordt. Eind september keren de nomaden terug om hun tenten hier voor de winter op te zetten.

Saghro gebergte | Ontspannen Wandelreizen

Vanaf eind maart tot in april is het al lekker warm in deze bergketen. Ontbijten in de ochtendzon en lunchen in de schaduw. Ook in het najaar is het vanaf medio september tot begin oktober een warm en zonnig wandeleldorado.

Stevige hoge bergschoenen met voldoende profiel en een of twee stokken zijn onontbeerlijk tijdens deze tocht, want op een enkele asfaltweg na bestaat het wegen netwerk uit pistes (brede onverharde wegen) en talloze kleine paadjes.

Droge rivier beddingen bestaande uit grote - en kleine keien maken deel uit van de route. Bereid je voor op klimmen en afdalen afgewisseld door vlakkere stukken. Dit gebied wordt door zeer weinig toeristen bezocht en onze kampeerplekken zijn dan ook ware eldorado's van rust en stilte. Wandelen, kamperen en gewoon "zijn" in dit prachtige ruige landschap is een weldaad voor lichaam en ziel.

Aanbod Wandelreizen Saghro gebergte

Scroll naar boven