Kom toch naar Marokko

“Kom toch naar Marokko!”

Dit is steevast de zin die Hossaine uitspreekt als we met elkaar bellen en als ik vertel over het weer hier in Holland. In de streek waar hij woont schijnt meestal de zon die in februari al behoorlijk warm is. s’Nachts kan het licht vriezen en dat betekent met veel kleren aan naar bed want een kachel is er niet. Nee, in de wintermaanden verkies ik mijn goed verwarmde huis en neem ik regen en grijze luchten op de koop toe.

Ergens in maart begin het dan te kriebelen want ik weet dat de zon dan al een grote kracht heeft in Marokko. Terwijl het echt lekkere warme weer in Nederland nog teleurstellend lang op zich laat wachten ga ik me verheugen op mijn vertrek naar Marokko.
Want dat ik ieder jaar terug kom in Marokko staat als een paal boven water. De combinatie van de natuur, het klimaat, de ontspannen levenshouding van de mensen en de relatief korte reistijd maken het land aantrekkelijk. Voor mij is Marokko een heerlijk avontuurlijk onderdeel van mijn leven geworden. Met Hossaine en Lahcen, de vaste begeleiders heb ik in de loop der jaren een hechte vriendschappelijke band opgebouwd. Ook al zien we elkaar in de winterperiode enkele maanden niet, het weerzien in maart of april is altijd hartverwarmend en vertrouwd. Onze samenwerking verloopt van een leien dakje ondanks de taalbarrière en het cultuurverschil. Ik vind dat bijzonder en ik koester de ontspannen manier waarop we met elkaar omgaan.

Wandelreizen maart en april 2015

Nu ik je iets verteld heb over mijn relatie met Marokko en de mensen die betrokken zijn bij mijn wandelprogramma is het tijd om je vertellen over de wandelreizen in maart en april. Het Saghro gebergte is het decor voor de eerste wandeltrektocht. Ik kan je vertellen dat ik erg gecharmeerd ben van de woestheid van deze bergketen. Dat ik geniet van de stilte en de leegte. Dat het een fotogeniek landschap is met een verrassend gevarieerd landschap. En dat ik het altijd jammer vind als er weer elektriciteitspalen in het landschap verschijnen wat betekent dat de bewoonde wereld dichtbij is.

Maar veel belangrijker dan wat ik vind is wat jouw verlangens zijn.

Heb jij behoefte aan een zonnebad, schone berglucht (Nederland scoort hoog als het gaat om luchtverontreiniging en voel je aan alles dat je van de bank moet? Wil je je hoofd leeg maken en/of vind je het tijd voor een avontuur in je leven?

Voor jou heb ik de wandeltrektocht in maart georganiseerd. Een wandel avontuur waarin fysieke inspanning samen gaat met mentale ontspanning.

Lees verder op de website

Stel dat je het hele concept aantrekkelijk vindt behalve het kamperen? Voor jou gaat In april de vaste standplaats wandelreis van start, met gegarandeerd vertrek. De eerste reis in de Dades Vallei, september 2014, was een succes. Dit jaar valt er nog meer te genieten omdat we ook in de Rozen Vallei gaan wandelen waar op dat moment de rozen in volle bloei staan.

Welke reis je ook kiest, je krijgt wat de site belooft. Samen met jou, de begeleiders en mij belooft het een bijzondere belevenis te worden.

lunch

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je kunt je altijd uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven