Je bent welkom in de bergen van Marokko

Eind januari heeft het leven mij op een verrassende en pijnlijke manier opgeschrikt uit een modus die niet werkte. Ik heb een ongeluk gehad waarmee ik letterlijk stil ben gezet en ik vind het van groot belang om de tijd te nemen voor het lichamelijk en geestelijk herstel.
Daarom heb ik de wandeltrektocht van maart nu gepland in april.
Ik heb de reis op enkele punten aangepast en wat mij betreft heeft het zo moeten zijn.

De start van de reis zal zijn in Ouarzazate in plaats van Marrakesh. Dat heeft als voordeel dat de transfer van Marrakesh naar Ouarzazate komt te vervallen, zowel op de heenweg als de terugweg. Daarmee wordt de reis twee dagen ingekort en wordt de reissom ook aangepast naar beneden. De prijzen van de vliegtickets van Amsterdam naar Ouarzazate zijn inmiddels sterk gedaald en momenteel heel gunstig. Nog een voordeel van het vliegen met Royal Air Maroc is dat er geen bagage toeslag wordt gerekend.
Behalve de aankomstdag- en tijd in Ouarzazate en de vertrekdag- en tijd vanuit Ouarzazate blijft de reis hetzelfde. Omdat de reis iets later plaatsvindt zal het lekker warm zijn, is het langer licht en zijn de regenkansen nihil. De bergen zijn groen van het bloeiende gras en in de geitenkuddes lopen al pasgeboren lammetjes mee. Anders dan later in het seizoen hangt er een sfeer van helderheid in de intens blauwe lucht en zorgt de flora voor een kleurrijk landschap. Ik houd van dit berglandschap en van deze tijd in het jaar.

Dan nu wat handige informatie op een rij.

Reisdata: zondag 8 april 2018 tot dinsdag 17 april 2018
Reissom p.p. €700,00
Minimaal 2 personen
Met bagage vervoer
Begeleiding door Hossaine en Lia.

Ik ben uit gegaan van vliegtickets bij www.chaser.nl. Over het algemeen is deze bookingssite de goedkoopste. Momenteel zijn de prijzen AMS – OZZ (Ouarzazate) gunstig dus profiteer daarvan. Wil je hulp bij het reserveren van vliegtickets geef me even een seintje.
We verzamelen op Schiphol en reizen met elkaar. Op deze vlucht is er altijd een tussenstop in Casablanca en we zullen rond 00.45 aankomen in Ouarzazate. Daarna is het nog 5 minuten met de taxi naar het hotel. De volgende dag nemen we de tijd voor het ontbijt en vetrekken we om 10.00 met de taxi naar het beginpunt van de wandeling. Rond 12.00 als de muildieren zijn opgezadeld met de bagage begint het wandelavontuur. Vanaf daar zijn we in de goede handen van Hossaine en zijn mannen.

In de bijlage vind je de paklijst. Wel zo handig om alvast te weten wat je nodig hebt.

Wil je  Marrakesh bezoeken vooraf gaande aan de reis of daarna dan kan ik je advies geven over de mogelijkheden van de te nemen reisroute.

Wees ervan overtuigd dat je zeer welkom bent in de bergen van Marokko.

Tot ziens wat mij betreft!

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je kunt je altijd uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven