Een kleurrijk en onbedorven berglandschap

Dag wandelaars,

De zon schijnt mijn huiskamer binnen, vandaag ben ik vrij en laat de klusjes even voor wat ze zijn. Een prima dag om alle tijd te nemen voor het schrijven van de nieuwsbrief.

Laat ik beginnen met een terugblik op 2015. In dit jaar hebben minder toeristen voor Marokko als vakantieland gekozen. Dit heeft voornamelijk te maken met de onrust in de wereld. Een direct gevolg is dat de Marokkanen die voor een groot deel financieel afhankelijk zijn van het begeleiden van toeristen hun inkomen zien dalen.
Ook Ontspannen Wandelreizen Marokko heeft te maken gehad met minder deelnemers en dus minder wandelreizen dit jaar. Ik heb dit besproken met de vaste wandelbegeleider die als antwoord gaf: “ Hier is het veilig, wij merken helemaal niets van wat er verder in de wereld gebeurt”. En ik ben het met hem eens. Ik heb me nog nooit onveilig of niet op mijn gemak gevoeld in Marokko. Alle reden dus om een nieuw programma voor 2016 te maken.

Bekijk het programma op je gemak en zie jezelf wandelen in een kleurrijk en onbedorven berglandschap waar je stilte en ruimte vindt om tot rust te komen.

Wandelreis Saghro gebergte

Zeven dagen wandelen en luieren in de warme zon. Kamperen midden in de natuur en genieten van de vrijheid en de eenvoud. Het landschap van het Saghro gebergte nodigt uit om uit je hoofd te komen. Je zult versteld staan van het effect van dit oeroude landschap met bizarre bergpieken, grillige rotsformaties, diepe kloven en af en toe een piepkleine nederzetting. Ik voorspel je nu al dat je op de laatste dag met weemoed je spullen inpakt en eenmaal terug in de bewoonde wereld je jezelf afvraagt waar al die drukte toch over gaat.

Wandelreis Rozen Vallei en M’Goun Regio ​

Veel deelnemers van mijn wandelprogramma hebben al eens kennis gemaakt met dit groene, waterrijke gebied. De wandeltrektocht zal daarom dit keer via een andere route verlopen. De bloeiende en sterk geurende rozen en andere bloemen zullen onderdeel zijn van de tocht. We volgen snelstromende rivieren die af en toe doorkruist moeten worden en dit is ook het gebied met de indrukwekkende gorges met aan weerszijden steile rotsen waar de geiten moeiteloos hun weg vinden.
Deze wandelreis valt in de mei vakantie wat betekent dat de vliegtickets naar Ouarzazate al vroeg uitverkocht zijn. Reserveer dus op tijd, liefst nog in 2015 om teleurstellingen te voorkomen.

Standplaats wandelreis ​

In september 2014 heeft Ontspannen Wandelreizen Marokko de standplaats wandelreis geïntroduceerd. Dit is een succes gebleken en ook in 2016 staat deze weer op het programma.
De eerste helft van de reis verblijf je in een eenvoudige accommodatie midden in de M’Goun regio. Iedere dag wordt een dagwandeling in de omgeving gemaakt waaronder de prachtige gorge in Agouti. Op dag 6 rijden we naar de Rozen Vallei waar we onze intrek nemen in het comfortabele hotel Boutharar. Dit hotel staat pal aan de oever van de Dadès rivier. In de volgende drie dagen wandelen we in en om de rivier en trekken we de bergen in.
​De reisdata zijn op dit moment nog niet bekend. Wel zeker is dat de reis in de laatste twee weken van september zal zijn.

Wandelreis op maat ​

En dan de wandelreis op maat gemaakt. Alhoewel ik het aanbod voor 2016 bewust klein houd zijn er buiten het programma volop mogelijkheden om een wandelreis op maat te laten samen stellen. Het meest handige is om contact met me op te nemen om je wensen kenbaar te maken.

Nu staat eerst de winter voor de deur. In de natuur komt alles tot rust om zich voor te bereiden op wat komen gaat.
Ik wens je een inspirerende wintertijd en…..

​WELKOM IN MAROKKO.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je kunt je altijd uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven