Blijf bij jezelf

“Blijf bij jezelf”. Een veel gehoord en goed bedoeld advies.
Alleen….. dan moet je wel weten wie je bent!

Heel lang heb ik geleefd vanuit mijn kwetsbaarheid die al vroeg in mijn leven ontstaan is. Ik was in contact met mensen voornamelijk bezig om niet gekwetst te worden. Voortdurend was ik op mijn hoede en reageerde ik onbewust met steeds dezelfde coping mechanismen. Vechten, vluchten, bevriezen en pleasen……., doodvermoeiend en totaal inefficiënt. Het heeft me veel frustratie en ongewenste situaties opgeleverd.

Toch was ik me vaag bewust van de wens of het ook anders kon. Ik had allerlei vragen aan mezelf zoals “klopt mijn zelfbeeld eigenlijk wel, waarom ben ik zo negatief over mezelf, wat moet ik nog meer doen om geaccepteerd te worden, hoe zien andere mensen mij, mag ik een mening hebben, mag ik een grens trekken, mag ik verlangens hebben, heb ik wel een keuze?

Mijn voornaamste wens werd langzamerhand duidelijk. Hoe zorg ik voor mijn psychische veiligheid?

Ik ben het proces van onderzoeken aangegaan. Het is een levenslange klus van bewustwording. Het mooie is dat ik nu belangrijke antwoorden kan geven op mijn eerder gestelde vragen. Nee, mijn zelfbeeld klopt niet, ja ik ben oké, ja, ik heb een mening en die ventileer ik ook, ja ik heb verlangens en ik gun mezelf dat ze werkelijkheid worden, wat anderen van mij vinden maak ik onbelangrijk.

De psychische veiligheid is een organisch gevolg van mijn groeiend bewustzijn.

Gezonde gevoelens en gedachten ontwaken. En daarmee gezond gedrag.

Ben je nieuwsgierig naar jezelf. Wil je op onderzoek uit gaan? Gun je jezelf een nieuw perspectief? Heb je vage verlangens?

Ontspannen Wandelreizen heeft als centraal thema: aandacht, tijd en ruimte voor jezelf. Ik nodig je uit om met jezelf en met ons op pad te gaan. Kies de reis die het beste bij je past en ontdek jezelf!

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je kunt je altijd uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven