Beweging en perspectief

Er zit beweging in de reiswereld en dat opent perspectieven. En alhoewel het allemaal toch nog spannend blijft hoe de zaken rondom het virus zich gaan ontwikkelen heb ik besloten om voor dit najaar twee reizen te plannen.

Op dit moment is er nog een testbeleid zowel reizend vanuit Nederland naar Marokko als vice versa en wordt er een dringend quarantaineadvies gegeven bij terugkeer in Nederland. Die twee maatregelen vind ik onacceptabel om ontspannen op reis te kunnen gaan. Pas als het mogelijk is om zonder testgedoe en mogelijk andere beperkingen te reizen zijn de twee reizen definitief te boeken. Houdt er wel rekening mee dat het zou kunnen dat een vaccinatiepaspoort wel vereist is en hoe het tegen die tijd met de mondkapjesplicht op luchthavens en in vliegtuigen gesteld is kan niemand voorspellen.

Luchtvaartmaatschappijen en bookingsites bieden gratis omboeken aan als het onverhoopt toch onmogelijk is om op de geplande data te vliegen. In dat geval krijg je de hele reissom terug op je rekening.

Dan nu het leuke gedeelte.
In september (10/09 – 19/09) staat een wandeltrektocht in de Rozenvallei gepland. Een kleurrijk en vruchtbaar gebied waar het rijpe fruit zo van de vruchtbomen te plukken is. Het smeltwater van het M’Goun massief stroomt in kleine riviertjes door het landschap. Op sommige dagen nemen we sandalen mee om deze stroompjes te doorwaden wat een welkome verfrissing is.
We komen door kleine dorpjes met lemen huizen en we zullen spectaculaire gorges doorkruisen.

In oktober (1/10 – 10/10) wandelen we in het Saghro gebergte. Een ruig berglandschap met grillige rotspieken en zwart lavagesteente. Dit is het gebied waar de nomaden in het najaar naar toe trekken met hun vee omdat het hier in de winter minder koud is. Ja, we zullen wat moeten klimmen maar de vergezichten op de toppen zijn het meer dan waard. En dan de stilte en de ongereptheid……!

Het vaste team van Berbers draagt zorg voor de bivakplaatsen, de maaltijden, het bagagevervoer én de ontspannen sfeer. Ook zij willen weer op pad.

Als je verzekerd wil zijn van een plaats in één van de reizen kun je een optie nemen zonder enige verplichting. Ik houd je dan op de hoogte van de ontwikkelingen en geef je een seintje als je vliegtickets kunt reserveren.
Heb je vragen, welke dan ook? Gewoon bellen hoor. 0628148194 of stel je vraag via het contactformulier.

Mooie zomer toegewenst en wie weet tot ziens,
Lia.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je kunt je altijd uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven