Boekingsprocedure en bevestiging

Via het contactformulier op de website meld je je vrijblijvend aan voor een wandeltrektocht naar keuze of kun je vragen stellen. Vervolgens neemt de organisatie telefonisch contact op voor een korte kennismaking. Als je hierna besluit tot deelname meld je je aan via hetzelfde contact formulier.

Je betaalt €100,00 aanmeldingskosten die later verrekend worden met de totale reissom. De reisovereenkomst is hiermee definitief en tevens is dit jouw akkoord betreft de reisvoorwaarden. Lees deze eerst zorgvuldig door!

Als de minimale groepsgrootte van 4 personen bereikt is krijgt de reis de status van gegarandeerd vertrek. Je wordt hierover per mail geïnformeerd en tevens ontvang je de eindfactuur. Ook ontvang je een paklijst en alle informatie over het reserveren van vliegtickets.

Vliegtickets dien je zelf te reserveren en indien gewenst helpt Ontspannen Wandelreizen je daarmee. Ongeveer drie weken voor aanvang van de reis ontvang je nog een email met tips, actuele reisinformatie en ontmoetingsplaats op de luchthaven. Ontspannen Wandelreizen is altijd bereikbaar voor vragen tussendoor.

Als het minimale deelnemers aantal niet gehaald is op de uiterste reserveringsdatum ontvang je de €100,00 terug.

N.B. Ontspannen Wandelreizen kan besluiten om met 3 deelnemers de reis de status van gegarandeerd vertrek te geven. Dan is er sprake van een meerprijs. Dit gebeurt altijd in overleg met de aangemelde reizigers.

Betaling

Nadat je van Ontspannen Wandelreizen een factuur/ bevestigingsdocument hebt ontvangen ontvangt je een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling voor uw boeking. Voor alle boekingen geldt dat het volledige boekingsbedrag voor aanvang van de reis betaald dient te zijn aan de derdengeldenrekening.

Je hebt de keuze om in 3 termijnen te betalen. Je kunt dit aangeven bij de reisorganisatie. Op de factuur/bevestiging van Ontspannen Wandelreizen staat de uiterste betalingstermijn. Blijft de betaling uit dan ontvang je een betalingsherinnering van Certo Escrow.

Bij wanbetaling volgt uitsluiting van deelname.

STO Garantie regeling

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Ontspannen Wandelreizen gebruik van STO Garant, een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling. Je kunt dit controleren via de STO Garant deelnemerspagina (www.sto-garant.nl/deelnemers). Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl. Bij elk (reis)aanbod van Ontspannen Wandelreizen op deze website lees je of de garantie van STO Garant van toepassing is. In de garantieregeling lees je wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. Je vindt deze garantieregeling op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Bij iedere reis wordt aangegeven of deze valt onder de garantie regeling van STO Garant. Indien de garantie regeling van STO Garant van toepassing is op je boeking, dan betaal je de reissom niet aan Ontspannen Wandelreizen, maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt uw reissom tot na afloop van uw boeking. De dag na afloop wordt de reissom vrijgegeven aan Ontspannen Wandelreizen. Mocht Ontspannen Wandelreizen voor het einde van uw boeking in financieel onvermogen geraken, dan voert STO Garant de garantie uit. In de garantieregeling lees je hoe je daar in dat geval aanspraak op maakt.

Annulering

Ben je genoodzaakt de reis te annuleren, dan gelden de volgende regels:

Bij annulering vanaf de datum van de reisovereenkomst tot 60 dagen vooraf gaande aan de vertrekdatum betaal je de €100,00 aanmeldingskosten.

Bij annulering van 60 dagen tot 32 dagen vooraf gaande aan de vertrekdatum wordt 20% van de reissom in rekening gebracht plus de aanmeldingskosten.

Bij annulering van 32 dagen tot 15 dagen vooraf gaande aan de vertrekdatum wordt 35% van de reissom in rekening gebracht plus de aanmeldingskosten.

Bij annulering van 15 dagen vooraf gaande aan de vertrekdatum wordt 50% van de reissom in rekening gebracht plus de aanmeldingskosten.

Bij annulering minder dan 15 dagen wordt 75% van de reissom in rekening gebracht plus de aanmeldingskosten.

Een uitzondering hierop is als je onverhoopt vlak voor de reis een positieve pcr test hebt. (indien de test nog van toepassing is)) In dat geval wordt de totale reissom terug betaald.

Covid-19

Deelnemers zijn ten alle tijde verantwoordelijk voor het in acht nemen van de inreis- en uitreis maatregelen en het aanschaffen van de benodigde documenten. Ontspannen Wandelreizen informeert je daarover.
Actuele informatie lees je op https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/marokko/reizen/reisadvies.
Indien van toepassing houdt Ontspannen Wandelreizen je nauwgezet op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op het gebied van Covid-19.

Verzekering

Je wordt geacht zelf in te kunnen inschatten of de gekozen wandelreis bij je past, zowel fysiek als mentaal. Je bent te allen tijde aansprakelijk voor je mentale- en fysieke gezondheid. Dit wordt in het kennismakingsgesprek besproken.

Het afsluiten van een reisverzekering inclusief dekking voor medische kosten is verplicht. Let op dat je een verzekering hebt met wereld dekking.
Een annuleringsverzekering is aan te raden.

Aansprakelijkheid

Op reis gaan betekent plezier hebben, genieten en ontspannen maar het betekent óók het incalculeren van onvoorziene omstandigheden. De begeleiders van Ontspannen Wandelreizen stellen alles in het werk om iedere reis zorgvuldig, prettig en conform de reisinfo te laten verlopen.

Er zijn echter enkele omstandigheden en zaken die schade tot gevolg kunnen hebben waar Ontspannen Wandelreizen geen invloed op heeft.
Dat betekent dat Ontspannen Wandelreizen niet aansprakelijk is voor schade ten gevolge van extreme weersomstandigheden, vluchtvertragingen en vluchtwijzigingen, vluchtannuleringen, verlies van bagage en reisdocumenten, bagage schade, de confrontatie met (wilde) dieren.

Daarnaast kan Ontspannen Wandelreizen ook niet aansprakelijk gesteld worden voor situaties van overmacht. Hieronder vallen oorlog, natuurrampen, stakingen, politieke onrust.
Is er sprake van overmacht in de periode vooraf gaande aan de reis heeft Ontspannen Wandelreizen heeft het recht om de reis te annuleren. In dat geval wordt de totale reissom gerestitueerd.

Voor ongemelde gezondsheids issues die mogelijk kunnen leiden tot problemen in de uitvoering van de reis kan Ontspannen Wandelreizen geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden.

Laatste wijziging: 17/08/2023

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Je kunt je altijd uitschrijven. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.